Ga naar de inhoud

MeespeelConcerten

Waar wacht je nog op?!

Groep 3-7

Het concert gaat beginnen! Maar dan een telefoontje… de band is er nog niet.. Wat nu?
 
Wacht eens even… Jij kan meedoen! Jij kan ook zingen, spelen, dansen, dirigeren en luisteren.
Klinkt ingewikkeld? Het is eigenlijk heel simpel! Hoewel.. om samen mooie muziek te maken moet je wel goed naar elkaar luisteren en afstemmen op elkaar. Hoe doe je dat? Jorien en Robert van Wiebeltenen leren je dat. In een mum van tijd heeft iedereen lol met elkaar en telt er nog maar een ding: samen muziek maken! Waar wacht je nog op?! Laat horen wie je bent!
 
Aan de slag
Tijdens dit concert leren we jou en je klas meespelen met de vrolijke liedjes van Wiebeltenen. Bij het concert spelen ook onze drummer en bassist mee. Een professionele band die de school op stelten komt zetten, wie wil dat nou niet!
 
Bij alle liedjes van het concert zijn leskaarten ontworpen waar leerkrachten en pm-ers mee aan de slag kunnen. Een korte activiteit in de kring of uitgebreid met instrumenten spelen. Vooraf of juist na het concert. We kunnen je ook op weg helpen door in de klas de lessen te geven of een teamtraining te geven zodat je al doende bekend wordt met de liedjes en werkvormen.
 
Aanpassingen rond een thema en leeftijdsgroep zijn mogelijk in overleg.

Wil je ook zo’n meespeelconcert op jouw school of in jouw buurt? Neem dan contact met ons op! We komen graag langs op school, in buurthuizen en theaters.

De liedjes die we spelen staan op onze CD: Waar wacht je nog op?!

Zee van tijd

Groep 3-8

Drijvend op een vlot kom je de vreemdste voorwerpen tegen. Er drijft een hoop rommel in het water. Maar overal zit muziek in, ook in rommel! Dat kan zelfs heel erg mooi klinken! Maak je eigen instrument van rommel en neem hem mee naar ons meespeelconcert. Dan spelen we samen Wiebeltenenliedjes met de hele band. En mocht je geen instrument bij je hebben, dan vissen we vast wat uit het water voor je.. 
 
Wil je hulp bij het muziekinstrumenten maken van rommel? Boek dan een workshop of voorbereidende lessen bij het concert.